Perníčkové ozdoby inspirované Cibulákem

Jaká je Vaše barva Vánoc?  

Červená klasika, která zdobí většinu českých domácností? Ideálně sladěná ještě s bílou a zlatou. 

Odvážnější modrá, kterou milují všechny malé princezničky z Ledového království? 

A co byste řekli na světle hnědou nebo tmavě hnědou ozdobu? My v IRISE jim říkáme perníčková. 

Všechny tyto oblíbené barvy Vánoc jsme navrhli s tradičním malovaným vzorem Cibulák, který je v České republice velmi populární a vznikla tak povedená a originální sada skleněných vánočních ozdob Cibulák nejenom pro milovníky a milovnice cibulákového porcelánu. 

Vzor cibulák snad každému z nás připomene babičky, které do porcelánu s tímto vzorem servírovaly nedělní oběd. Nyní se však tento tradiční motiv vrací v mnoha podobách. 

Cibulákový vzor možná na první dojem působí jako změť ornamentů a květinových tvarů, ve skutečnosti má však danou kompozici, kde její ústředí tvoří květ astry na stonku s poupětem a pivoňky vinoucí se kolem bambusové tyče a okraje pokrývají granátová jablka a broskve.  

Nabízíme špice, ovály nebo vánoční baňky, prodávané samostatně, v sadách po čtyřech, po šesti kusech nebo po dvanácti. Skleněné ozdoby jsou ručně foukané speciální patentovanou technikou stříbřením zevnitř a díky tomu mají plnější barvu a jsou tím unikátní. Na takové ozdobě pak více vynikne ručně vykreslený vzor a každý jeho detail - lísteček i kvíteček. 

Pokud máte rádi tradice, které k Vánocům neodmyslitelně patří, oslňte celou rodinu a ozdobte stromeček ozdobami inspirovanými nejznámějším dekorem proslulého českého porcelánu - cibulákem.